Despre noi

Inca din Evul Mediu soba si semineul constituie cel mai important loc al caminului, unde se desfasoara viata zilnica, este locul adunarii familiei. De-a lungul timpului cahlele ceramice au fost un mijloc de comunicare intre mesterul olar si mediul social, prin care mesterul isi manifesta personalitatea, imaginatia. Astfel au aparut cahle ceramice bogat ornamentate si de o diversitate remarcabila. Functia estetica domina si in momentul actual industria sobelor si semineelor, dar este bine sa constientizam datoria principala a sobei: aceea de a incalzi caminul nostru.

Având o experienţă de peste 20 de ani în domeniu firma noastră îţi oferă şemineul potrivit tipului de spaţiu pe care vei numi cu drag “acasă”. Cu grijă, atenție la detalii şi mai ales respect pentru calitate, specialişti noștrii vă stau la dispoziţie în vederea obţinerii unei soluţii de amenajare utile şi mai ales plăcute, necesare oricărui spaţiu modern. Şemineele noastre sunt special create pentru oamenii care îşi adoră casa. Vă aşteptăm …

Şemineul, ca şi sursă de caldură, a fost utilizat de-a lungul timpului în diverse forme şi sisteme constructive, însă odată cu apariţia sistemelor moderne de încălzire importanţa sa ca şi soluţie pentru asigurarea confortului termic s-a diminuat, astfel încât s-a ajuns ca scopul principal al construcţiei şemineului să fie acela de realizare a unui element decorativ deosebit, rolul principal în utilizarea acestuia fiind crearea ocazională a unei atmosfere plăcute, funcţia de încălzire trecând în plan secundar.

Datorită creşterii continue a preţurilor gazelor şi a energiei electrice, folosirea şemineelor care utilizează lemnul ca şi combustibil a devenit în prezent o alternativă viabilă la soluţiile clasice de încălzire pentru locuinţele familiale, reducând sau eliminând complet dependenţa de furnizorii de gaz sau energie electrică, reuşindu-se o reducere semnificativă şi un control mult mai bun al costurilor la încălzire, şemineul fiind astfel nu doar un element decorativ de interior ci şi o sursă de economisire, de creştere a confortului şi a calităţii vieţii în spaţiul de locuit.